Twardościomierz warzyw typ/model FE do marchwi ogórków rzodkiewki itp.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
CECHY
- Twardościomierz (durometr, sklerometr, penetrator, jędrnościomierz, ankieter) do nieniszczącego pomiaru (badania) twardości (jędrności) marchwi, pietruszki, selera, ogórków, cukinii, rzodkiewki, rzepy i kalarepy oraz innych, podobnych warzyw
- Przeznaczony dla rolników (farmerów) i ogrodników w celu określenia najlepszego czasu zbiorów oraz dla magazynierów i sprzedawców w celu monitorowania procesu dojrzewania
- Innowacyjna konstrukcja przyrządu zapewnia badanie nieniszczące przez skórkę w odróżnieniu od klasycznych twardościomierzy Effegiego serii FT lub GY, które uszkadzają testowane owoce
- Twardościomierz jest wykonany wysokiej jakości materiałów i wyposażony w łożyska zapobiegające tarciu wewnętrznemu, precyzyjne regulowane sprężyny oraz szwajcarskie przekładnie precyzyjne
- Prosty, szybki pomiar jedną ręką
- Oryginalny produkt hiszpański
- Gwarancja: 24 miesiące
DANE TECHNICZNE
- Typ/ model: FE
- Zakres pomiarowy: 0-100 FE
- Działka elementarna: 1 FE
- Błąd maksymalny: ± 1 FE
- Średnica wgłębnika kulistego: 2,38 mm
- Maksymalny wysuw wgłębnika ze stopy: 2,5 mm
- Maksymalna siła sprężyny: 821 gf
- Wymiary: 65 x 60 x 27 mm
- Masa: 210 g
ZAKRES DOSTAWY
- Twardościomierz
- Metalowy wzorzec twardości
- Fabryczna deklaracja zgodności
- Instrukcja obsługi
- Drewniane etui
AKCESORIA OPCJONALNE
- Wzorcowanie nieakredytowane (fabryczne/ pierwotne) twardościomierza owoców lub warzyw serii F + świadectwo wzorcowania (patrz: PRODUKTY POWIĄZANE)
Poniżej znajduje się FILM pokazujący nieniszczący pomiar twardościomierzem na przykładzie borówki amerykańskiej. Na filmie widać model cyfrowy, jednak modele analogowe wykonują pomiar w ten sam, nieniszczący sposób na wszystkich wymienionych w opisach przyrządów owocach i warzywach:
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie chcesz składać zamówienia online? Masz więcej pytań? Nie ma w sklepie tego, czego szukasz? Potrzebujesz oferty? Prosimy o kontakt: